Bu değerlerden çıkan sonuç Bal Küpü Şeker kristallerinin ortalama 0,54 mm çapta olması ve CV =25 değerine göre de oldukça homojen bir yapıda olmasıdır. 0,54 mm ince yapılı şeker taneciklerini ifade eder, bunun en önemli avantajı, şekerli mamuller: helva, lokum, şekerli içecek v.s. üretiminde eritme işlemi için daha az enerji sarf edilmesidir. İnce kristal çapı sayesinde birim hacimde şeker kristallerinin sıvı ile temas ettiği yüzey artacağından dolayı erime işlemi aynı şartlarda daha kısa süre içerisinde gerçekleşmektedir. Ayrıca söz konusu şekerin çabuk erimesi nedeni ile şerbetin karamelize olması engellendiğinden berrak şerbetin daha kaliteli mamule dönüşmesine neden olmaktadır.
Bal Küpü’nün ince ve homojen şeker kristal taneleri yapısından dolayı sektörün birçok saygın üreticisi tarafından tercih sebebi olduğu gıda ürünü tipleri başta: Çikolata, Şekerli / Gazlı İçecek, Bisküvi, Gofret, Kek, Helva, Reçel, Lokum olmak üzere Sakız, Yumuşak Şeker, Pasta Malzemeleri, Dondurma, Puding, Şekerli Süt Ürünleri gibi bir çok gıda türevleridir.
Örneğin; Çikolata üretimi için ince ve homojen şeker tanecikleri çok önem taşımaktadır. Kakao türevleri, şeker, süt tozu gibi ana maddelerden oluşan çikolata ana karışım formülasyonunda inceltme işlemi silindirlerde ne kadar iyi yapılırsa, çikolatanın lezzeti o kadar iyi olacaktır. Bal Küpü’nün ince ve homojen kristal tanecik yapısı nedeni ile İkili ve beşli silindirlerde üretilen çikolata hamurunda çok olumlu sonuçlar alınmaktadır.
Türkiye’de küp şeker üretiminde yıllardır önemli bir konumda olan Bal Küpü, küp şeker için de en ideal kalite değerlerini elde etmiştir.
Yukarıda açıklanan avantajlardan dolayı “Bal Küpü Şeker Prosesi” ince yapılı homojen şeker üretiminin devamlılığını istikrarlı bir kalite ile sağlamaktadır.