Analiz Laboratuarı: Fabrikaya alınan her pancar kamyonunda münferiden toprak ve digestion analizi yapılmakta, bu sayede çiftçilerin hak edişleri adaletli bir şekilde belirlenmektedir.
Uydu Teknolojisi: Bal Küpü Şeker Fabrikasında sahada ekilen şeker pancarlarının dönemsel uydu görüntüleri ve GPS teknolojileri vasıtası ile izlenmesi ve istatistik çalışmaların yürütülmesi başarılı bir şekilde hayata geçirilmiştir. Pancarın gelişim dönemini ifade eden “ürün vejetasyonu“ ziraat teknik personeli tarafından detaylı bir şekilde izlenebilmektedir. Bunun yanı sıra, tarlaya ait bitki gelişim katsayısı ve hastalık belirtileri gibi veriler takip edilmektedir.
Bu sayede doğabilecek muhtemel gelişim sorunlarına hızla müdahale edilerek, zamanında sorunların çözülmesi sağlanmakta, tüm sahada şeker pancarının kusursuz gelişimi temin edilmektedir. Sonuç olarak çiftçilerimizin yüksek verimde ideal pancar yetiştirmelerine imkan sağlanmış olmaktadır.
30 dakikalık RFID Yöntemi ile Randevu: Türkiye’de ilk kez Bal Küpü Şeker Fabrikası, pancar alımında 30 dakika zaman dilimli randevu sistemini hayata geçirmiştir. Pancar ziraatı ile uğraşanların bildiği gibi, pancar üreticileri, geleneksel yöntemle pancarlarını fabrikaya teslim etmek için bir ila iki günlük bir sıra beklemek durumunda idi. Bu bekleme ise zaman ve yakıt israfına neden olurken; aynı zamanda çiftçilerin ürettikleri pancarların kalitesini de negatif yönde etkilemekteydi. 30 dakika zaman dilimli RFID randevu sisteminin devreye girmesi ile fabrika önünde sıra beklemeleri sonlandırılmış olup, çiftçilerimiz için daha konforlu bir pancar teslim imkanı sağlanmıştır. Sonuçta, bir kamyonun fabrikaya giriş - çıkış süresi 2 saatin altına inmiştir.